Eigen bijdrage (CAK)

Eigen bijdrage (CAK)blank

Als u een indicatie heeft voor de Wet Maatschappelijk Ondersteuning (WMO) of een Wet Langdurige Zorg (WLZ) of u maakt gebruik van een van de voorzieningen die door de Gemeente Amsterdam wordt voorzien, dan betaalt u een eigen bijdrage aan het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Deze bijdrage is wettelijk verplicht voor mensen van 18 jaar en ouder. Het CAK berekent en incasseert de eigen bijdragen voor de WMO en de WLZ.

Aan de hand van uw indicatie wordt de hoogte van de eigen bijdrage berekent. De hoogte van de eigen bijdrage is voor iedereen verschillend en is inkomsten afhankelijk. De CAK stuurt per (4 weken) een rekening met het bedrag dat u moet betalen.

Mocht u meer geïnformeerd willen worden over uw eigen bijdrage en u wilt een proefberekening maken kunt gebruik maken van het rekenprogramma van het CAK. U kunt ook bellen met CAK op 0800-1925.

Voor een persoonlijke uitleg of advies kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers op 020-786 04 89 of een email sturen naar info@wonderzorg.nl.

Scroll naar boven